BMW Пътна помощ

Тази група не функционира повече, тъй като станахме прекалено много хора. Около 30 пъти повече, отлколкото когато беше създадена, Сега сме много и не всички сме толкова близки, а и технологиите се промениха. Оставям статията написана от истнски фен на марката, за да си спомняме, откъде сме тръгнали и накъде отиваме. Понякога е нужно написаното да остава, макар да не върши работа. И все пак кой знае, може някой ден идеята да премине в друг вариант, всичко зависи от Вас - потребителите. Ние я създадохме с огромна доза ентусиазъм и ако някой има идеи, винаги може да сподели мнение или да представи проект в подфорума за "Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума". Всичко е въпрос на ентусиазъм и желание, от чиято липса определено се нуждаем отново... някой ден.

Иво Цветков
(подчертавам, че не аз съм писал тази статия, а просто закривам групата)

Какво представлява
Най-общо казано, това е начин BMW феновете да си помагат един на друг тогава, когато се нуждаят от помощ някъде по пътищата на България, независимо от какво естество е необходимата помощ. Тази инициатива е широкодостъпна, така че не е необходимо да сте член на BMW Клуб България, за да можете да вземете участие в нея. След като предоставите своите данни и бъдете допуснати до участие в RoadAssist, вие ще имате достъп до базата данни с имената и телефоните на участниците от различните градове. Ако попаднете в техния регион и се нуждаете от помощ, просто се свързвате с човека, намиращ се най-близо до вас. С тази идея ние със сигурност не откриваме „топлата вода", но откриваме един чудесен начин да си бъдем полезни един на друг в трудните моменти!

Как се роди идеята
Ами... съвсем случайно. Едно горещо лято пътувах към морето. Тръгнах с неизправна кола и се чудех ако по пътя нещо се повреди колко ще се радвам ако видя BMW - то на някой от феновете, посещаващи този сайт. Замислих се, че почти във всеки български град със сигурност има по някой баварски фен, но знаех, че ако се наложи, няма как да го открия. От тези случайни мисли се роди и самата идея, а именно да си направим списък с хора във всеки град, на които да можем да се обадим ако се нуждаем от помощта им, като в този списък попада всеки, който също е предоставил данните си с желанието да помогне. Идеята бе приета с голям ентусиазъм от останалите участници и веднага се заехме с изпълнението й. Така след по-малко от месец се роди BMW RoadAssist.

Развитие
Както всяко начало, и това не бе никак лесно. Първоначално бяхме шепа хора, а списъкът незначителен. Сложихме тема във форума, която да подскаже на хората, че такова нещо съществува и да им поясни как да станат част от него. Бавно, списъкът започна да нараства и сега можем да се похвалим с над 100 участника, като техният брой постоянно се увеличава. В началото кандидатстването ставаше с изпращане на лично съобщение, а сега просто трябва да попълните online бланка. Следваща стъпка бе решението да добавяме и българските фенове на марката, които живеят в чужбина. Така ако попаднете в чужда страна и се нуждаете от помощ или информация, ще има на кого да разчитате. Водени от желанието да доразвием RoadAssist-а, не след дълго се сдобихме и с WAP вариант на списъка, за да могат потребителите, разполагащи с мобилен телефон и активирана такава услуга да имат достъп до данните навсякъде. Това се оказа изключително полезно, той като вече почти всеки съвременен GSM апарат разполага с WAP. Надяваме се за вбъдеще да успеем още повече да улесним достъпа до информацията и да продължим да развиваме това начинание с Ваша помощ.

Как да станете част от това начинание
Тук нещата стават по-сложни. Тъй като никой не би искал случайни хора да имат достъп до телефонния му номер, ние сме принудени да отсяваме внимателно кандидатите. За целта се приемат само кандидатури на хора, регистрирани във форума на сайта. Чрез техните постинги в него, успяваме да добием представа за човека и взимаме решение дали да го включим или да отложим това за по-нататъчен етап. Това е и причината понякога да изчакваме даден потребител да натрупа повечко постинги, репективно ние да натрупаме повече впечатления за него и да преценим дали той да се присъедини към RoadAssist групата. Ако при първото си кандидатстване не сте приети, това не бива да е пречка след време да опитате отново!

За да кандидатствате за тази група е необходимо да сте регистриран потребител на форума и да попълните online бланката, която ще намерите по-долу. Приемът или отказът не става веднага. Внимателно преглеждаме вашите заявки в максимално кратък срок. Ако бъдете приет, ще получите известие по e-mail, след което ще имате достъп до нова секция на форума, в която освен допълнителна информация, ще откриете и базата данни за останалите участници.
Последни теми
Facebook