Новото BMW X3 дебютира през следващото лято
Публикувано от на 21 декември 2016 | Преглеждания: 4740

Кросовоувърът ще получи 2 спортни, хибридна и електрическа версии

Премиерата на следващото поколение на кросовъра BMW X3 ще се състои през август 2017 г., а дебютът му пред публика ще бъде по време на международния автосалон във Франкфурт месец по-късно. Продажбите на кросоувъра ще стартират през март 2018 г., твърди изданието BMW Blog, което се позовава на свои източници в компанията.

Новото BMW X3 дебютира през следващото лято

Автомобилът ще стане първият всъдеход на баварската марка, изграден на ново шаси със задно предаване. Използването на универсалната платформа ще позволи да се увеличи свободното пространство в салона, а също така и да се модернизира кормилното управление. Освен това новият кросовър ще бъде с около 100 кг. по-лек от своя предшественик.

Гамата двигатели ще включи нови 2,0-литров турбодизели с 4 цилиндъра, а също така и редови бензинови и дизелови 6-цилиндрови мотори. Спортните модификации ще бъдат две - X3 M40i и X3 M, като ще получат 3,0-литровия туин-турбо агрегат с 6 цилиндъра, който сега се поставя на M3 и  M4. В първия случай мощността му ще бъде 360 к.с., а във втория - 422 к.с.

За модела ще се предлага и хибридна модификация с възможност за зареждане на батериите от електропреносната мрежа. Тя ще включва бензинов турбо-мотор с 245 к.с. и електрически двигател с 95 к.с. Мощността на агрегата ще превиши 300 к.с., като само на електричество новото X3 ще изминава до 50 кч.

През 2020 г. ще излезе и изцяло електрическа версия, но тя няма да влезе в i-семейството на BMW. Освен електрическо X3 ръководството на баварците е одобрило пускането на "зелени" версии на 3-Series, на крос-купето X4 и на хечбека MINI.

Снимка: BMW
 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook