Toyota Mirai може да се превърне в BMW
Публикувано от на 26 ноември 2014 | Преглеждания: 1399

Британските медии твърдят, че водородната система на Toyota ще бъде използвана за нов модел на BMW

Сътрудничеството между BMW и Toyota няма да се състои само в разработването на спортен автомобил, пише Autocar, като твърди, че германската компания ще се възползва от водородна система на Toyota за бъдещ неин модел.


Toyota Mirai може да се превърне в BMW
Моделът Mirai. Снимка: Toyota

Според британското издание този ход е напълно логичен, тъй като автомобилите с горивна клетка предизвикват огромен интерес от страна на клиентите. Само през последните месеци такива автомобили показаха Toyota, Honda, Mercedes-Benz, Hyundai, Audi и VW. Един от основните конкуренти на BMW - Mercedes-Benz, си партнира с Ford и Renault-Nissan за разработването на водородни технологии.

Системата за водородно задвижване на Toyota дебютира пред публика в Лос Анджелис на борда на модела Mirai, чиито продажби в Европа и САЩ ще стартират догодина. Според Autocar системата ще намери място и в бъдещ модел от новата екологична марка на BMW - "i".

Информацията твърди, че въпросната машина ще бъде разположена между електрическия BMW i3 и хибридния BMW i8. Според друго британско издание - CAR, моделът ще представлява или нова версия на i3, или напълно нов автомобил, който да конкурира Tesla Model X.

BMW и Toyota имат договор за дългосрочно сътрудничество за съвместно разработване на система за горивни клетки, развитие на архитектура и компоненти за спортен автомобил, изследвания и разработки за леки технологии, изследванията на въздушно-литиеви батерии и др.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook