Високите цени на горивата дават шанс за малките автомобили, считат в BMW.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 октомври 2007 | Преглеждания: 959
Няма съмнение, че високите цени на горивата стимулират ръста на популярността на малките автомобили.
Това е главната причина производителите да предвиждат все повече нови модели на компактни автомобили, включително за пазара в САЩ, където доскоро подобно начинание не би се радвало на успех. 

Съвсем скоро BMW ще представи своето купе от Серия-1 в Европа. Бързо след това този модел ще бъде предложен и в САЩ. От BMW изразиха надежди, че високите цени на горивата ще доведат до висок интерес към компактните им модели по света, включително и в САЩ. 

"Вярваме че малките ни модели имат шанс на американския пазар. Нарастващите цени на горивата ще накарат потребителите да се интересуват повече от ефективността на колите", казва Фалко Радомски (Falko Radomski), проджект мениджър за Серия-1 на BMW. 

В Европа където цените на горивата са около два пъти по-високи от тези в САЩ, Серия-1 се продава много добре, като само моделите от Серия-3 са реализирани в по-голям брой, пише Automotive News Europe. Сега се очаква нещо подобно да стане и на пазара в САЩ. Разчита се и на това, новото купе от Серия-1 да придвижи BMW малко по-надолу в ценови план и да допринесе за неговата популярност.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook