BMW X6 M изравни M3 Coupe на Нюрбургринг
Публикувано от на 03 ноември 2014 | Преглеждания: 1817

Новият спортен кросовър на баварците е сред най-бързите на трасето

Най-големият и тежък автомобил на BMW M GmbH доказа, че може да бъде бърз и динамичен колкото спортно купе. Представеният през миналата седмица нов X6 M направи обиколка на пистата Нюрбургринг, записвайки сходно постижение с това на M3 Coupe.


BMW X6 M изравни M3 Coupe на Нюрбургринг


Към момента точният резултат на новото поколение BMW X6 M не е известен. Мениджърът на проекта за автомобила Хърбърт Бейрл обаче заяви пред Sport Auto, че постижението на X6 M е почти аналогично с това на M3 Coupe (E92).

Времето на Нюрбургринг на купе версията на старото BMW М3 е 8 минути и 5 секунди, което означава, че новият X6 M е с около 20 сек. по-бърз от предшественика си.

Постижението на спортния всъдеход е също така сред най-добрите в тази категория. Един от основните му конкуренти - Range Rover Sport SVR, например, има резултат от 8 мин. и 14 сек., като това е официален рекорд сред SUV машините на пистата.


BMW X6 M изравни M3 Coupe на Нюрбургринг


Второто поколение на BMW X6 M се задвижва от оптимизирана версия на 4.4-литровия V8 двигател. Той вече развива 575 к.с. и 750 Нм, куплира се с 8-степенна M Steptronic трансмисия и позволява ускорение от място до 100 км/час за само 4,2 сек.

Още за BMW X6 M вижте ТУК

Снимки: BMW

 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook