Трети англичанин в редовете на BMW?
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 октомври 2007 | Преглеждания: 893
Откакто BMW произвежда успешно автомобили с марките Mini и Rolls-Royce фиаското с Rover изглежда забравено. Сега в Англия се носи нов слух: баварците искат да реанимират култовия роудстер Triumph.
В Обединеното кралство новината гръмна като бомба - "Triumph се завръща" обявиха автомобилните издания. Triumph е марка, чиито модели Spitfire или TR6 не са били особено надеждни, но за сметка на това са били произвеждани във времена, когато никой не е мислил за Mazda MX-5 или Mercedes SLK. Англичаните тогава направиха автомобили, които макар и да не бяха особено лесни за каране, се отличаваха с невероятен дизайн и се превърнаха в легенда. 

Краят на британската марка Triumph идва през 1984, което съвпада със залеза на британската автомобилна индустрия. Въпреки това в наше време марката все още има заклети фенове дори в страни като Германия. 

Всички тези спомени оживяват сега, защото специализираното издание "Auto Express" е доловило в Мюнхен слух, че баварците смятат да възстановят марката Triumph. Изданието се позовава и на последната реч на шефа на компанията Норберт Райтхофер, в която той говори за възможностите за развитие на групата BMW и в която не изключва възможността за закупуване или производство на четвърта марка автомобили (освен BMW, Mini и Rolls-Royce). Единственото ограничение поставено от Райтхофер е, че новата марка трябва да пасва перфектно на стандартите на концерна. Не подлежи на съмнение, че това се отнася именно до Triumph, поне според британските издания. 

Според повечето автомобилни анализатори, до BMW Z4 би имало достатъчно място за още един малък, спортен, елегантен и преди всичко скъп автомобил без покрив, който да се конкурира с лайфстайл автомобили като Mazda MX-5 от една страна и същевременно да се противопостави успешно на безкомпромисен спортист като идващия модел на KTM X-Bow.

Засега от страна на BMW няма конкретен коментар по въпроса.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook