Две първи места за BMW Клуб България
Публикувано от BMWPower-BG.net на 24 септември 2014 | Преглеждания: 4660

 

След приемането на 31.01.2014г.  на BMW Клуб България като лицензиран Автомобилен Спортен Клуб (АСК) към БФАС постепенно сформира отбори от пилоти ,които взеха  участие в няколко шампионата -  Планинско изкачване Диамо 2014   и Ендуранс

След победата на Явор Карастоянов през 2013г.  в група Състезателни, клас над 2 л тази година се радваме на двойна победа.  Две първи места в Шампионата по издръжливост  "Bulgarian Endurance Championship" за BMW Клуб България, който се проведе в 3 кръга - март , юни и септември на писти  "Дракон" и "Долна Митрополия"!

В клас "състезателен" над 2-литра Явор Карастоянов - Юзър с BMW Е36 М3 ще се радва на титлата за сезона, а в клас "туристически" отново над 2-литра Георги Стефанов - err0r с BMW Е30 touring се пребори за титлата.

Bulgarian Endurance Championship е шампионат за издръжливост на легални улични и специално модифицирани за писта туристически автомобили, провеждащ се по схемата – отборно участие на няколко състезателя, с една кола, в гонка с продължителност 3 часа. Надпреварата се провежда в един ден. Подобен тип състезания, с различна продължителност, се провеждат в целия свят, като най-популярните са 24-те часа на Льо Ман, на Спа и на Нюрбургринг.

Форматът дава възможност да се кара доста продължително на писта в състезателно темпо, без да се налага да се преследват възможно най- добри времена на обиколка, респ. не се налага автомобилите да бъдат докарвани до предела на своите възможности. За постигане на добри резултати е нужно добър подбор на пилоти, които да поддържат еднакво добро темпо, изграждането на правилна стратегия и максимално бърза работа при всяко спиране за презареждане с гориво, смяна на гуми и смяна на пилота.

Явор Карастоянов

Георги Стефанов

Георги Стефанов и Румен Папазов на Писта "Долна Митрополия"

Тодор Белчилов, Явор Карастоянов и Атанас Гагаров

 

Последни теми
Facebook