V7 - Нов модел на BMW.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 14 октомври 2007 | Преглеждания: 798
BMW продължава да разширява моделния си ред, като този път прави това и за сметка на необикновени автомобили, които е трудно да бъдат класифицирани в някой от съществуващите сегменти.
Наскоро беше показан моделът Х6, който има елементи на SUV и на спортно купе. Сега Баварската фирма възнамерява да въведе на пазара голям четириместен седан, който засега носи името Progressive Activity Sedan (PAS). 

Президентът на BMW Норберт Райтхофер говори за този автомобил като за „проект V7". Според него автомобилът ще бъде насочен към купувачи свикнали с лукса на Серия 7, но предпочитащи повече пространство. Скоростната кутия ще бъде автоматична с осем степени, която сега е разработвана от Баварската фирма, пише AutoWeek.

Има вероятност този автомобил да бъде показан още в началото на следващата година на изложението в Детройт като нова концепция на BMW. 

Според непотвърдени информации, луксозният седан ще има дължина 4850 мм, като размерът на колесната му база ще надхвърля три метра. Автомобилът ще бъде с четири отделни кресла, като пътниците отзад ще разполагат със собствени панели за управление на редица системи, както за развлечение, така и свързани с функциите на автомобила. 

Макар за PAS сега да говорим като за голям седан, неговата каросерия е доста необичайна, като съчетава функции на седан, купе и комби. Този модел ще бъде предлаган с различни двигатели от гамата на BMW, включително и новия турбодизел V8 с мощност превишаваща 400 к.с., както и хибридната система която ще се предлага и с BMW X6. 

Ще има версия с предаване на движението към задните колела и такава с предаване на движението към четирите колела. Главните конкуренти на BMW PAS ще бъдат новия Porsche Panamera и в някаква степен Mercedes Benz R-Клас.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook