Президентът на Ferrari напусна след 23 г. на поста
Публикувано от BMWPower-BG.net на 12 септември 2014 | Преглеждания: 1860
 

Лука ди Монтедземоло ще бъде заменен от шефа на FIAT-Chrysler Серджо Маркионе

Президентът на Ferrari напусна след 23 г. на поста
Лука ди Монтедземоло. Снимка: Ройтерс

Президентът и председател на съвета на директорите на акционерите във Ferrari Лука ди Монтедземоло напуска поста си, който заемаше през последните 23 години, съобщиха от компанията-производител на спортни автомобили. Решението за оттеглянето си 67-годишния италианец е взел заради предстоящото пускане на борсата в Ню Йорк на акции на концерна FIAT-Chrysler, който притежава Ferrari.

Алиансът бе създаден в началото на 2014 г., като предстои всички негови активи да бъдат преместени от Италия в САЩ. Според Монтедземоло именно Ferrari ще играе водеща роля в преориентирането на бизнеса на цялата група в Северна Америка и затова компанията трябва да се ръководи от генералния директор на алианса Серджо Маркионе.

Това се очаква официално да бъде обявено още в близките дни. Не е тайна, че Маркионе и Монтедземоло са конфликт от известно време. Преди седмица шефът на FIAT-Chrysler публично разкритикува Ferrari за представянето на марката в шампионата на Формула 1. Самият Монтедземоло не се появи на състезанието за Голямата награда на Италия на пистата "Монца" през уикенда, което подхрани твърденията, че раздялата му с Ferrari предстои.

Що се касае до бъдещето на Монтедземоло, според медиите на Апенините той ще стане президент на авиокомпанията Allitalia. Твърди се, че именно Монтедземоло е бил в основата на продажбата на част от акциите на въздушния превозвач на авикомпанията Etihad Airways. Освен това бизнесменът заема високи постове в още няколко големи компании - UniCredit, Octo Telematics и Telethon.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook