В BMW доволни от състезанието.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 04 юли 2007 | Преглеждания: 1343

Във вчерашното състезание на пистата "Маникур" за Гран при на Франция пилотите на БМВ-Заубер Роберт Кубица и Ник Хайдфелд завършиха съответно 4-ти и 5-ти. Полякът направи блестящо завръщане във Формула 1 след катастрофата си в Канада, а Ник се бореше през голяма част от времето със световния шампион Фернандо Алонсо (Макларън-Мерцедес). Битката между тях беше много здрава, а в крайна сметка германецът успя да финишира пред Алонсо.

"Стана добро състезание за отбора със спечелените четвърто и пето място и един отличен уикенд за мен", заяви Кубица."Надпреварата бе спокойна, направих добър старт, но бях от мръсната страна с Люис Хамилтън и нямахме шанс за изпреварване. След това бях близо до него само веднъж, когато излизаше от бокса. Имахме кратко единоборство, но той беше с нови гуми, спря късно на "фибата" и ме изпревари отново. В последните двайсет обиколки карах само за да задържа добрия резултат за отбора, при положение, че Луис беше много напред, а Ник зад мен", допълни той.

От своя страна Хайдфелд коментира: "Щастлив съм от доброто класиране. Беше прекрасно състезание за нас, събрахме ценни точки. На старта двете коли на Рено минаха в средата на пистата, опитах се да изпреваря Джанкарло Фисикела от дясно, но той ме затвори некоректно. Борбата с Фернандо Алонсо беше много забавна и много полезна за класирането ми. На моменти трябваше да се защитавам, но мисля, че и двамата карахме феърплей. Не беше лесно да го задържам зад себе си, особено в средата на състезанието. Тогава той беше много бърз, очевидно с малко гориво. Ферари се представиха много силно, както се видя от последните тестове", завърши германецът.


Източник: formula1.bg

Последни теми
Facebook