Историята на BMW-то на Елвис Пресли
Публикувано от на 24 юли 2014 | Преглеждания: 1571

Белият 507 Roadster е претърпял редица модификации, ще бъде реставриран

Германската компания BMW се зае с реставрирането на модел 507 Roadster, който е принадлежал на Елвис Пресли. Автомобилът, който е изложен в музея на марката в Мюнхен, трябва да бъде завършен след около две години, съобщава Auto Motor und Sport.
Историята на BMW-то на Елвис Пресли


Кралят на рока закупува колата през декември 1958 година срещу сумата от 3750 долара. По това време той отбива военната си служба в Мюнхен, Германия. Самият автомобил, който е бил част от флотилията тестови коли на BMW, е произведен през 1957 година и има номер на шасито 70079. Преди да бъде доставен на Елвис Пресли белият 507 Roadster е поличил нова трансмисия и ново предно стъкло, а двигателят му е бил ревизиран.

Пресли решава да промени цвета на своя автомобил и го пребоядисва в червен цвят - Porsche Red. Той взима колата със себе си, след като се връща обратно в САЩ през 1960 година. Две години по-късно Елвис Пресли продава автомобила на мъж на име Томи Чарлс, който работи в дилърство на Chrysler в Ню Йорк. Чарлс прави съществени промени по автомобила, като заменя мотора с V8 агрегат на Chevrolet, който е куплиран с трансмисия Borg-Warner и задна ос на GM.


Историята на BMW-то на Елвис Пресли


Модифицираното BMW 507 Roadster участва в различни драг състезания до 1968 година, когато отново сменя собственика си. Купува го калифорниецът Джак Кастор, който има за цел да възстанови автомобила до оригиналния му вид. В крайна сметка обаче колата остава само проект и изкарва десетилетия в гараж. Едва в началото на този месец Кастор изпраща червеното BMW 507 Roadster в централата на марката в Мюнхен. В момента автомобилът е изложен за кратко в музея на BMW, а след това ще бъде подложен на пълна реставрация, която се окачва да отнеме около две години. 

Снимки: Auto Motor und Sport / BMW

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook