BMW Motorrad - обновяване на моделната гама. Специален модел K 1300 S Motorsport
Публикувано от auto-press.net на 24 юли 2014 | Преглеждания: 2193

BMW Motorrad - обновяване на моделната гама. Специален модел K 1300 S Motorsport Източник: www.bmw.bg

Моделната година 2015 за BMW Motorrad започва с обновяване на моделната гама и представянето на специалния модел K 1300. От август 2014 година моделите могат да бъдат поръчани в новата си конфигурация при всички дилъри на BMW Motorrad.

Специален модел BMW K 1300 S Motorsport.

Спортно пътуване на дълги разстояния, комфорт, уверена динамика на управлението и сигурност – това от години са изключителните качества на BMW K 1300 S. С ексклузивния специален модел K 1300 S Motorsport BMW Motorrad целенасочено подчертава динамичния характер на популярния спортен турър. BMW K 1300 S Motorsport, който също като всички мотоциклети на BMW серийно е оборудван с ABS, подчертава спортната си насоченост с новата цветова концепция в цветовете на BMW Motorsport Blackstorm metallic, Lightwhite uni и Lupinblau metallic, комбинирани с червени декоративни ленти. Върнуващ контраст създава черния спойлер на двигателя и тонираното предно стъкло.

Спортните претенции на K 1300 S се подчертават и от леките HP джанти за оптимизирана управляемост, крайното изпускателно гърне Akrapovic, както и HP стъпенките за водача и пътника.

Акцентите на BMW K 1300 S Motorsport:

BMW Motorsport лаково покритие в Blackstorm metallic, Lightwhite uni и Lupinblau metallic.
Тонирано предно стъкло.
HP стъпенки за водача и пътника до него.
HP джанти.
Крайно изпускателно гърне Akrapovic.

Досегашните цветове Titansilber metallic/ Saphirschwarz metallic, както и Racingred uni/ Saphirschwarz metallic/ Alpinweiß 3 uni отпадат.

Старта на продажбите на BMW K 1300 S Motorsport е планиран за 1 август 2014 година на цена от 19 950 евро с ДДС.



BMW F 700 GS.

От моделната година 2015 BMW F 700 GS ще се предлага в следните нови цветове респ. цветови комбинации:

Alpinе white 3 uni
Blackstorm metallic/ Racingred uni / червена рама / червена пружина на пружинната стойка (серийно)
Racingblue metallic matt

Досегашните цветове Red Apple metallic, Ostragray metallic matt и Glacier silver metallic отпадат.



BMW F 800 GS.

От моделната година 2015 BMW F 800 GS ще се предлага в следните нови цветове респ. цветови комбинации:

Lightwhite uni/ Blackstorm metallic / червена рама / червена пружина на пружинната стойка (серийно)
Racingred uni

Цветът Alpine white 3 uni остава в програмата. Досегашните цветове Cordoba blue uni и Kalamata metallic matt отпадат.



BMW F 800 GS Adventure.

От моделната година 2015 BMW F 800 GS Adventure ще се предлага в следните нови цветове:

Alpinweiß 3 uni
Kalamata metallic matt

Досегашните цветове Racingred uni и Sandrover uni matt отпадат.



BMW F 800 GT.

От моделната година 2015 BMW F 800 GT ще се предлага в следния нов цвят:

Montegoblau metallic

Цветовете Darkgraphit metallic и Lightwhite uni остават в програмата, цветът Valenciaorange metallic отпада.



BMW R 1200 GS.

От моделната година R 1200 GS ще се предлага не само в нови цветове. С цел още по-спокоен ход на двигателя също като R 1200 GS Adventure и R 1200 RT двигателят ще бъде оборудван с по-тежък колянов вал. Освен това R 1200 GS може да бъде оборудван с опционалната система BMW Motorrad Keyless Ride. Тя позволява безключово отключване на ключалките на кормилото и капачката на резервоара. Както и досега, двигателят се стартира с натискане на бутон. С Keyless Ride ключът винаги може да остава в дрехите на водача. Опционалният Асистент при превключване Pro позволява възходящо превключване без съединител и гарантира ускорение без почти никакво прекъсване в подаването на мощността. Освен това той позволява и низходящо превключване без задействане на съединителя.

Преглед на новостите при R 1200 GS:

Колянов вал с повишено тегло
Асистент за превключване Pro (опция)
Keyless Ride (опция)
Нов цвят Alpinweiß uni в комбинация с компоненти на задвижването и окачването в черно
Нов цвят Frozen darkblue metallic
Нов цвят Blackstorm metallic

От досегашните цветове отпадат Thundergrey metallic и Bluefire uni.

BMW R 1200 GS Adventure.

От моделната година 2015 R 1200 GS Adventure също ще се оборудва с нови функции, които правят ултимативното ендуро за дълги пътувания още по-динамично и комфортно. Мотоциклетът може опционално да бъде оборудван със системата BMW Motorrad Keyless Ride. Тя позволява безключово отключване на ключалките на кормилото и капачката на резервоара. Както и досега, двигателят се стартира с натискане на бутон. С Keyless Ride ключът винаги може да остава в дрехите на водача. Опционалният Асистент при превключване Pro позволява възходящо превключване без съединител и гарантира ускорение без почти никакво прекъсване в подаването на мощността. Освен това той позволява и низходящо превключване без задействане на съединителя. Опционално R 1200 GS Adventure може да бъде поръчан и със снижено окачване. Чрез намаляването на височината на седалката с 30 мм до 800 милиметра R 1200 GS Adventure вече е подходящ и за клиенти, които възприемаха досегашната височина на седалката като непреодолим праг. Ако се желае още по-ниска височина на седене, R 1200 GS Adventure може да бъде оборудвана със седалките на R 1200 GS. С нея височината на седене се снижава с още 20 милиметра.

Преглед на новостите при R 1200 GS Adventure:

Снижаване с 30 милиметра (опция)
По-ниска седалка от R 1200 GS (опция)
Асистент за превключване Pro (опция)
Keyless Ride (опция)

BMW R 1200 RT.

От моделната година 2015 R 1200 RT ще се предлага с ново двуцветно лаково покритие, а опционално може да бъде оборудван и със системата BMW Motorrad Keyless Ride. Тя позволява безключово отключване на ключалките на кормилото и капачката на резервоара. Както и досега, двигателят се стартира с натискане на бутон. С Keyless Ride ключът винаги може да остава в дрехите на водача.

Преглед на новостите при R 1200 RT:

Keyless Ride (опция)
Ново двуцветно лаково покритие San Marino Blau metallic / Granitgrau metallic matt

От досегашните цветове отпада цветът Quarzblau metallic.

BMW K 1600 GT и GTL.

От моделната година 2015 луксозните туръри BMW K 1600 GT и GTL ще се предлагат в нови цветове. Освен това двата варианта на модела серийно се оборудват с динамичен контрол на сцеплението DTC (Dynamic Traction Control) за по-висока сигурност при ускорение. Освен това K 1600 GT/ GTL могат опционално да бъдат оборудвани със системата BMW Motorrad Keyless Ride (предлагана досега за K 1600 GTL Exclusive). Тя позволява безключово отключване на ключалките на кормилото, капачката на резервоара и на отделенията за вещи. Както и досега, двигателят се стартира с натискане на бутон. С Keyless Ride ключът винаги може да остава в дрехите на водача. Друго ново опционално оборудване за K 1600 GT/ GTL са дневните светлини, както и Hill Start Control за особено лесно потегляне по наклон. Освен това K 1600 GT и GTL вече се оборудват с арматурното табло на K 1600 GTL Exclusive с нови циферблати и особено висококачествени хромирани повърхности.

Преглед на новостите при K 1600 GT/ GTL:

Динамичен контрол на сцеплението DTC
Keyless Ride (опция)
Дневни светлини (опция)
Hill Start Control (опция)
Пакет за сигурност без DTC, с дневни светлини и Hill Start Control (опция)
Уреди с нови циферблати и хромирани повърхности
Нов цвят Blackstorm metallic (GT и GTL)
Нов цвят Glaciersilber metallic (GTL)
Нов цвят Lightwhite uni (GT)

От досегашните цветове отпадат Dunkelgraphit metallic (GT и GTL), Damastrot metallic (GTL) и Montegoblau metallic (GT).

BMW K 1300 R.

От моделната година 2015 BMW K 1300 R ще се предлага в следния досегашен цвят:

Saphirschwarz metallic/ Schwarz seidenglänzend

Досегашният цвят Farbe Racingred uni / Saphirschwarz отпада.

BMW C evolution.

За още по-висок комфорт при пътуване от модерната година 2015 иновативният електрически скутер BMW C evolution ще се предлага с опционална комфортна седалка. Тя ще се предлага и като аксесоар за допълнителен монтаж.

Keyless Ride за R 1200 GS / GS Adventure, R 1200 RT и
K 1600 GT / GTL за най-висок комфорт на управлението.

При R 1200 GS / GS Adventure, както и при R 1200 RT и K 1600 GT / GTL опционалната система Keyless Ride на BMW Motorrad замества конвенционалната ключалка на запалването и заключването на кормилото. По този начин използването на обичайният ключ става излишно. Отключването и заключването на кормилото, запалването, капачката на резервоара и отделенията за вещи (R 1200 RT и K 1600 GT / GTL) се извършва от интегриран в ключа транспондер. При това самият ключ може да остане в дрехите на водача. Когато ключът се намира в обхвата на мотоциклета (разстояние < 2 метра), след успешна идентификация ключалката на кормилото се освобождава с леко натискане на бутона. Заключването на кормилото се извършва със задържане на бутона и завъртане на кормилото докрай. Запалването се активира с кратко натискане на бутона или задържането му след отключване на кормилото. Запалването се изключва с кратко или продължително натискане на бутона. За отваряне на резервоара е необходимо само надигане на лостчето на капачката. След електрическото отключване капачката на резервоара може да бъде отворена. Затварянето на резервоара става с натискане на капачката. Алармената инсталация (DWA) се активира автоматично при изключване на запалването и заключване на кормилото, след като ключът излезе от зоната на обхват. Но е възможно и ръчно активиране на DWA.

Асистент при превключване Pro за превключване на предавките без почти никакво прекъсване в подаването на мощност като ново допълнително оборудване за R 1200 GS / GS Adventure.

Асистентът при превключване Pro позволява възходящо и низходящо превключване без активиране на съединителя или ръчката на газта, което осигурява на водача както повишение на комфорта, така и на динамиката. Голяма част от превключванията могат да бъдат извършени с помощта на асистента; едно от изключенията е потеглянето например.

При ускорение вече не е необходимо затваряне на дроселовата клапа при превключване, поради което задвижването е без почти никакво прекъсване в подаването на мощност. При понижаване на скоростта или низходящо превключване (затворена дроселова клапа) адаптирането на оборотите се извършва автоматично с подаване на междинна газ. Включването на предавките се извършва както обикновено с лоста за крака. Времето за превключване е намалено значително в сравнение с превключването с включване на съединителя. Асистентът при превключване Pro обаче не е автоматична трансмисия, а просто ви подпомага при превключване. При превключване на предавките с асистента Pro автопилотът се деактивира автоматично от съображения за сигурност.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook