BMW M3 седан – световна премиера.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 08 октомври 2007 | Преглеждания: 786
BMW представи седанът М3 и сложи край на всички спекулации, „шпионски" снимки и прогнози.
Първата версия на седана М3, Баварската фирма представя преди 13 години. За времето изминало от тогава доста неща се промениха. 

Днес седанът М3 има много малко общо със стандартния седан от Серия -3. Той има и някои ключови разлики от купето М3 и едновременно с това е много близо до него по динамични показатели и поведение на пътя. При седана М3 липсва карбоновия покрив на купето М3. 

Предната част на двата автомобила е практически идентична. И при двата капака на мотора е променен, с издутина в средата, така че да поеме новия двигател. Широките калници, накрайниците на ауспуха и агресивния вид също са общи за купето и за седана М3. 

При седана обаче, впечатлява чистата изтеглена линия на покрива, която се прелива към задната част на колата и създава усещането за силует на купе, без удълженото тяло да дразни и да нарушава съвършените пропорции. Макар да има същия покрив като стандартния седан от Серия-3, алуминиевото шаси на М3, както и други олекотени материали допринасят собственото му тегло да е по-ниско с 50 кг. 

Двигателят е познатия от купето М3 V8 с работен обем 4.0 литра и мощност 420 к.с. Динамичните показатели на седана са идентични до тези на купето, като ускорението от място до 100 км/час е за 4.9 секунди, а максималната скорост е ограничена електронно до 250 км/час, както е и при купето.& nbsp;

Не се оправдаха прогнозите, че седанът М3 ще бъде със скоростната кутия тип DSG превключваща по две степени. Единствената възможност е шест степенната механична скоростна кутия, като няма да се предлага никакъв вариант с автоматични скорости. 

В интериора освен съвършената комбинация между плат и кожа, прави впечатление и уникалната аудиосистема предоставяща мощност от 825W чрез 16 колонки, а силата на звука се променя автоматично в зависимост от скоростта на автомобила.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook