BMW Sauber ще раследват проблема на Кубица.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 08 октомври 2007 | Преглеждания: 776
Отборът на БМВ-Заубер ще разследва причината, довела до теча в хидравликата на Роберт Кубица довел до отпадането му от Гран при на Китай. Полякът бе първи, след влизането на лидерите за смяна на гуми, но получи проблем с хидравликата и загуби всичките си предавки. След отпадането си, Кубица не можа да скрие разочарованието си.

"Отпаднах заради проблем в хидравликата. Загубих смяната на предавките и серво усилвателя на волана", сподели Кубица. „До повредата се движих с много добро темпо. Останахме с сухи гуми, когато беше още мокро. Беше много трудно да се задържиш на пистата, но после това ни помогна. Въпреки, че всичко се обезсмисли от отпадането ми", завърши полякът.

Съотборникът му Ник Хайдфелд все пак взе точки за отбора, но заяви, че днес са загубили повече, от колкото са спечелили. "Много съм разочарован защото заслужавах четвъртата позиция. В четвъртата обиколка направих грешка при спирането и Витантонио Лиуци ме изпревари", призна Ник. „По късно в състезанието се срещнахме отново, но не успях да го изпреваря. В завоите бях по-бърз, но в дългите прави не ми достигаше скорост. Преди да сменя гумите си, те бяха напълно износени и губех по 12 секунди на обиколка. Беше грешка, да сложа втори комплект мокри гуми, защото пистата изсъхна и след няколко обиколки трябваше да ги сменя със сухи", завърши той.     

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook