Toyota и BMW работят върху съперник на Porsche 911
Публикувано от на 12 юни 2014 | Преглеждания: 1921

Съвместният проект на двете компании се казва Silk Road 2

Компаниите Toyota и BMW работят върху втори спортен модел, който трябва да се превърне в съперник на Porsche 911. Това съобщава изданието CAR, което се позовава на свои източници.


Toyota и BMW работят върху съперник на Porsche 911


Според информацията на медията съвместният проект на производителите носи кодовото име Silk Road 2, като на него ще бъдат базирани два бъдещи серийни автомобила – BMW Z7 и Lexus ZC/ZR. Те ще се предлагат на цена от 90 000 евро, колкото струва и Porsche Carrera.

Новият проект е втората крачка към разширяването на сътрудничеството между двата производителя. Автомобилът се разработва успоредно с друг модел, съвместно производство, който бе потвърден от BMW и Toyota през март тази година. Той  представлява приемник на BMW Z4 и Toyota GT86, който трябва да е готов през 2017 г.

Що се касае до Silk Road 2, той ще се появи една или две години по-късно, като ще бъде още по-спортен. Става дума за двуместни модели със средноразположен двигател и хибридно задвижване. Каросерията на автомобилите ще е от карбон, което ще позволи масата им да бъде около 1600 кг.

В хибридния агрегат на двата модела ще бъде включен 3.0-литров туин-турбо редови двигател с 6 цилиндъра мощност от 450-500 к.с. Той ще работи съвместно с електромотор, даващ още 150 к.с. Комплектът батерии ще е разположен под двете седалки, а по каросерията ще бъдат поставени активни аеродинамични елементи.

Снимка: BMW, Toyota

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook