BMW i3 вдъхновява новия Rolls-Royce Phantom
Публикувано от на 20 май 2014 | Преглеждания: 1398

Моделът ще се появи през 2017 година, като ще има алуминиево шаси и купе от карбон

Новият Rolls-Royce Phantom вероятно ще заимства технологиите на BMW i3, като ще заложи на шаси от алуминий и купе от карбон, съобщава Autocar, позовавайки се на информация от британската компания.


BMW i3 вдъхновява новия Rolls-Royce Phantom
Настоящото поколение на Phantom. Снимка: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom се появи на пазара още през 2003 г., като на два пъти - през 2009 и 2012 г., премина през лека модернизация. А това означава, че е време за появата на напълно ново поколение модела. Още повече, че от Mercedes-Benz вече обявиха, че ще пуснат нова версия на S-Class, която ще заеме мястото на Maybach и съответно ще се превърне в конкурент именно на Phantom.

В Rolls-Royce знаят, че нямат време за губене и вече са стартирали работата по следващия Phantom. "Първите скици на модела са вече факт", споделя пред Autocar главният дизайнер на Rolls-Royce Гилс Тейлър.

Решение за платформата на модела обаче все още не е взето. Един от вариантите е да се използва конструкция, заимствана от електромобила BMW i3. А именно шаси от алуминий, върху което е поставено купе от карбон. Подобно решение би редуцирало осезаемо масата на колата, което ще се отрази благоприятно на потреблението на гориво и на пътното поведение.

Що се отнася до задвижването, то най-вероятно ще продължи да се осъществява от традиционния V12 двигател. Очаква се също така хибридна плъг-ин версия, както и напълно електрически вариант, тъй като клиентите на марката са останали впечатлени от показания през 2011 година електрически прототип 102EX Phantom EV.

Новото поколение Rolls-Royce Phantom трябва да бъде на пазара през 2017 г. Дизайнът на модела ще претърпи леки еволюционни промени.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook