BMW представи най-мощното си двуколесно предложение.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 03 октомври 2007 | Преглеждания: 748

BMW Motorrad превърна мечтата на хилядите почитетели на мотоциклетите с двигател боксер в реалност. Компанията представи най- мощния, лек и технологичен мотор на всички времена- HP2 Sport.

Разработен на базата на R 1200 S Sports Boxer, HP2 Sport е третият модел от HP (High Performance) гамата на марката. За мотоциклета е бил проектиран най- мощния боксеров двигател, създаван някога. Той е и първият такъв мотор с два горни разпределителни вала. Максималната мощност на агрегата достига 128 конски сили при 8 750/мин, а максималният му въртящ момент от 115 Нм се достига при 6 000/мин. Теглото на мотоциклета е 178 килограма.

BMW HP2 Sport разполага и със система quickshifter (за първи път при сериен мотор), която позволява мигновено превключване на предавките без отпускане на газта и употребата на съединител. При желание от страна на потребителите НР2 Sport може да бъде оборудван и със спирачна антиблокираща система, която може да бъде изключвана. Оптималната позиция на тялото е гарантирана благодарение на възможността за регулиране на спирачния педал и този за превключването на скоростите.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook