Разочароващо състезание за BMW Sauber.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 30 септември 2007 | Преглеждания: 820
Пилотите на БМВ-Заубер имаха много тежко състезание на писта „Фуджи" за Гран при на Япония. Роберт Кубица донесе на отбора си две точки, завършвайки седми, а съотборникът му Ник Хайдфелд бе шести, преди да спре една обиколка преди края на състезанието и бе класиран 14-и.

"Състезанието започна доста рано и беше рисковано да стартираме при положение, че не се виждаше нищо на 50 метра. Вода попадна във въздушния филтър и в двигателя ми. Загубих мощност и затова загубих позицията си от старта, но с повишаването на оборотите двигателят се изчисти и изпреварих двата автомбила на Рено", сподели Кубица. „Движех се много добре, но за съжаление направих контакт с Люис Хамилтън и бях наказан с минаване през бокса. При второто рестартиране пак получих същия проблем с влизане на вода във филтъра на двигателя ми и останах зад Рубенс Барикело. Накрая водих борба с Фелипе Маса, която се оказа твърде рискована, и предпочетох да завърша състезанието в точките, особена след отпадането на Ник", завърши полякът.

"Състезанието не трябваше да започва при тези метеоролгични условия. При второто рестартиране имах проблеми с радиото и не знаех какво точно става", сподели Хайдфелд. „Дженсън Бътън ме удари и повреди колата ми. Първо мислех да вляза в бокса, но после реших, че ще мога да стигна някак си до финала. Можех да завърша шести, но колата ми се развали напълно и се наложи да спра една обиколка преди финала", коментира от своя страна "бързия" Ник.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook