Mercedes-Benz с конкурент на BMW X6 в Пекин
Публикувано от auto-press.net на 10 април 2014 | Преглеждания: 838

Mercedes-Benz с конкурент на BMW X6 в Пекин

Концернът Daimler публикува изображение на нов концепт - купе-всъдеход — Concept Coupe SUV, който ще бъде представен на Пекинския автосалон на 20-и този месец. Дългоочакваният конкурент на BMW X6 ще влезе в производство още през следващата година.

Шефът на концерна Daimler Дитер Цетче заяви вчера, че в концерна виждат огромен потенциал за Mercedes-Benz в появата на тази комбинация между купе и всъдеход в гомата си. "Спортния стил на концепта-купе плюс достойнствата на SUV дават реалистичен поглед към идващия сериен модел, очакван през следващата година, модел който ще се отличава с много динамично управление" — подчерта Цетче.

Според агенцията Bloomberg, Daimler ще представи концепт-купето в Китай, защото пазарът там е ключов за постигане на целта поставена от Цетше - да се изпреварят в глобалните продажби BMW и Audi към края на десетилетието. Сега Китай е вторият по важност пазар за Mercedes-Benz след САЩ.

Вече е ясно, че новият всъдеход-купе на Mercedes-Benz ще влезе в серийно производство през следващата година и ще се прави в завода на компанията в Тускалуза, Алабама, Щатите.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook