В Малайзия си имат метро BMW
Публикувано от на 27 март 2014 | Преглеждания: 1629

Общо 58 влакчета с дизайн на BMW Designworks USA ще обслужват столицата Куала Лумпур

Малайзия, която попадна в центъра на световните новини след изчезването на полет 370 на компанията Malaysia Airlines, може да се похвали и с една положителна транспортна новина. В столицата на азиатската държава тръгнаха метро влакчета с дизайн на BMW Designworks USA, съобщава Carscoops.


В Малайзия си имат метро BMW


Самите влакчета са базирани на модела Metro Inspiro на компанията Siemens, като са произведени от Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT). По-любопитното обаче е, че дизайнът им е дело на BMW Designworks USA.

Управниците на столицата Куала Лумпур са поръчали общо 58 влакчета, които трябва да бъдат доставени до края на 2017 г. Капацитетът на всяко едно от тях е 1200 души, а жизненият им цикъл достига 30 години. Максималната скорост, която могат да развиват, е 100 км/час. Влакчетата са изработени от неръждаема стомана, като 95% от компонентите им могат да се рециклират.


В Малайзия си имат метро BMW


"Постарахме се да направим екстериорен дизайн, който вдъхва динамика и сила, технологично лидерство, прогрес и безопасност", коментира Лорънс Шафър, президент на BMW Group Designworks USA.

Новите метро влакчета ще обслужват централен район на Куала Лумпур, в който живеят около 4 млн. души.


В Малайзия си имат метро BMW
Снимки: MRT

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook