Три двигателя за спортната кола на BMW и Toyota
Публикувано от на 11 март 2014 | Преглеждания: 2066

Цената модела ще бъде около 35 000 евро

Бъдещата съвместно създадена спортна кола на BMW и Toyota се приближава да серийното си производство, пише немското издание Auto Zeitung. И разкрива допълнителна информация за модела.


Три двигателя за спортната кола на BMW и Toyota
Toyota FT-1. Снимка: Toyota

Бъдещият автомобил ще бъде заимстван от концепцията Toyota FT-1, но ще бъде с около 20 см. по-къс от нея. Ще разчита на предно разположен двигател и задно задвижване, а разпределението на масата между предния и задния мост ще бъде в съотношение 50 / 50. Центърът на тежестта ще бъде максимално ниско, а за конструкцията и купето ще се използват леки материали, като алуминий и карбон.

Моделът ще предлага избор от три задвижващи агрегата, работещи на бензин. Базов ще бъде 2.0-литров с четири цилиндъра и мощност 218 к.с. Следващ в гамата ще бъде 3.0-литров двигател с шест цилиндъра и мощност 320 к.с., а върховият модел ще получи 3.0-литров би-турбо агрегат с шест цилиндъра, чиято мощност достига 400 к.с.

Според немското издание бъдещата спортна кола на BMW и Toyota ще се появи на пазара през 2017 г. Моделът с емблемата на Toyota ще има стартова цена от около 35 000 евро, докато вариантът на BMW ще бъде с около 5 000 - 10 000 евро по-скъп.

Още за сътрудничеството между BMW и Toyota четете ТУК

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook