BMW Group ще произвежда новото MINI и във VDL NedCar в Борн, Нидерландия
Публикувано от auto-press.net на 18 февруари 2014 | Преглеждания: 2944

MINI VDL NedCar Източник: www.bmw.bg

Новото MINI Hatch, което отбеляза начало на производството във фабриката на MINI в Оксфорд през ноември 2013 г., ще се произвежда също и в Нидерландия от лятото на 2014 година. BMW Group потвърди старта на производството по време на посещението на членовете на борда на директорите на BMW AG Харoлд Крюгер, Производство и д-р Клаус Дрегер Снабдяване и мрежа на доставки, в производствената база на компанията VDL NedCar в Борн, Холандия.

Така MINI става единственият автомобилен бранд със серийно произведени автомобили в Нидерландия. BMW Group цели да се възползва от благоприятната локация на VDL NedCar по отношение на логистиката и близостта до производствената система на MINI във Великобритания т.нар. производствен триъгълник оформен от фабриките в Оксфорд, Суиндън и Хамс Хол. Наред с това, BMW Group значително засилва присъствието си в Холандия, превръщайки региона в неразделна част от успешната история на MINI .

"За нас договорите за производство са изключително важен инструмент за гъвкавост и опитът ни през последните десет години е изцяло положителен. Разпределението на производство на новото MINI Hatch между Оксфорд и Борн ще даде на нашата глобална производствена мрежа допълнителна свобода на действие. Високо ценим нашето надеждно, открито и ползотворно сътрудничество с холандските ни партньори в лицето на VDL NedCar ", заяви д-р Клаус Дрегер по време на посещението на фабриката в Борн.

Като друга важна стъпка в изпълнението на глобалната стратегия за растеж с цел достигане на над два милиона продажби до 2016 г. BMW Group разширява цялостния си производствен капацитет. Отговорният за производството, член на борда на директорите г-н Харолд Крюгер коментира: "Марката MINI показва значителен растеж. Ето защо ни е необходим допълнителен, външен производствен капацитет, който да допълни този на завода на MINI в Оксфорд, с обем около 260 000 автомобила годишно в средносрочен план. VDL NedCar има дългогодишен опит в производството на висококачествени превозни средства, така че компанията е идеалният партньор за нас. В същото време производствената мрежа във Великобритания е и ще остане в сърцето на производство MINI. Разпределението на сглобяването на новото MINI Hatch между Оксфорд и Борн, ни дава по-голяма гъвкавост по отношение на други модели."

Сега основна цел е подготовката на старта на производството на новото MINI във VDL NedCar. То е поверено на персонал от около 1500 души и трябва да започне от лятото на 2014 година. До края на годината се очаква VDL NedCar да постигне до петцифрен обем, като същите взискателните стандарти, валидни за производството на MINI в Оксфорд, ще се прилагат и в Борн. За да се гарантира това персоналът на VDL NedCar преминава през серия от задълбочени обучения във фабриките на BMW Group в Лайпциг, Оксфорд и Регенсбург .
През 2013 г. са произведени общо 303 177 превозни средства с марката MINI. Делът на фабриката в Оксфорд е 175 986 MINI Hatch, Cabrio, Clubman, Clubvan, Roadster и Coupe. Допълнително 125 559 автомобила от моделите MINI Countryman и MINI Paceman са построени от MSF в Грац, Австрия, а още 1 632 единици в други производствени локации. След рестартирането на марката от BMW Group през 2001 г. са произведени близо 2,8 млн. MINI автомобила.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook