BMW M3 Coupe вече е в историята
Публикувано от BMWPower-BG.net на 13 февруари 2014 | Преглеждания: 3095
 

Последният екземпляр от модела слезе от конвейра

Един от любимите модели на автомобилните фенове - BMW M3 Coupe, слиза от сцената. Последният екземпляр, който е боядисан в ярко-оранжево, напусна завода на концерна и предстои да бъде продаден, съобщават от BMW. С него се слага края на една от най-важните страници в историята на баварския производител.


BMW M3 вече е в историята


BMW M3 Coupe отстъпва място на новото купе 4-Series, което според експерти ще бъде доста различно и феновете на марката ще се нуждаят от време преди да свикнат с него. Все пак от ръководството на концерна побързаха да успокоят страстите, като обещаха, че новият модел ще стане достоен наследник на легендарното М3 Coupe и ще бъде един от най-добрите автомобили в света.


BMW M3 вече е в историята

Слаба утеха за феновете е фактът, че в крайна сметка става дума само за версията купе. Кабриолетът M3 (E93) ще продължи да се произвежда до есента. При следващото поколение обаче емблема М3 ще получи единствено версията седан. Както знаете, купето и кабриолета вече се означават като 4-Series.


BMW M3 вече е в историята


Всички модели М3 - от Е30 до Е92, са еталон за перфектен спортен автомобил за много любители на високите скорости. Затова и през последното десетилетие всяка поява на поредното поколение на модела се превръщаше в едно от най-очакваните събития в света на автомобилите.


BMW M3 вече е в историята


Първата генерация на колата - Е30, излиза през 1986 г., като е обновявана 7 пъти. Така се стигна до 1992 г., когато излиза Е36 М3. Третата и най-популярна модификация - Е46, излиза през 2000 г. Следва настоящото поколение на BMW M3 - седанът Е90, купето Е92 и кабриолетът Е93. Това е първото М3 с двигател V8.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook