BMW обмисля да произвежда двигатели в САЩ.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 24 септември 2007 | Преглеждания: 794
BMW се радва на толкова голям успех на произвежданите в САЩ автомобили, че обмисля повишаване на производствените мощности в своя завод в Спартанбърг.

Днес там се произвеждат около 140 000 автомобили годишно, а целта е да се достигне мощност от 230 000 автомобила. Ниското равнище на американския долар спрямо еврото прави производството в САЩ изключително изгодно. Това наред с растящото търсене на BMW в Америка е причина автомобили не само за северноамериканския пазар да се произвеждат в САЩ. 

Нещо повече, сега Баварската фирма планира да започне в САЩ и производството на двигатели. Шефът на BMW за Америка Том Първис (Tom Purves), разкри, че сега се обсъжда евентуалното производство на двигатели на BMW в САЩ. 

До 2010 г., BMW планира да произвежда в САЩ три свои модела - новото поколение на X3, X5 и кросоувъра X6 (на снимката). В този смисъл е логично двигателите за тези модели да се произвеждат също в Щатите. Според Automotive News, за BMW ще бъде ефективно да произвеждат на място двигателите, ако производството в САЩ е между 200 и 250 хиляди автомобили годишно.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook