Daimler, Volkswagen и BMW връщат наградите си Gelber angel на ADAC
Публикувано от auto-press.net на 10 февруари 2014 | Преглеждания: 1236

Daimler, Volkswagen и BMW връщат наградите си Gelber angel на ADAC

Daimler, Volkswagen и BMW обявиха, че ще върнат наградите си "Gelber Angel /жълтите ангели" - на ADAC, заради опорочените резултати от тазгодишното им гласуване. Нагласяването беше открито от одит на Deloitte, след сигнали за проблеми при гласуването, обявило VW Golf за най-добър автомобил на Германия.

Volkswagen, който спечели наградата тази година, обяви официално че ще я върне, а от Daimler отидоха още по-далеч - те ще върнат всичките си награди от ADAC от придишните години. "Наградите на публиката са от изключителна важност за Daimler, докато отразяват общественото мнение. Предполага се че гласуването на читателите става по коректен начин. Това не е така в случая с Жълтия ангел" - обявиха официално от Daimler.

ADAC, чийто президент Петер Майер обяви незабавната си оставка днес, беше обявил, че 34 299 автомобилисти са гласували за VW Golf като най-популярен автомобил в Германия. Според данните на Deloitte, едва 3271 гласа са били дадени за Golf, и се добавя, че са открити доказетелства за "целеносочено манипулиране" както и допълнително технологично обработване на резултатите от вота.

От ADAC обявиха, че от Deloitte ще направят проверка на всички гласувания от 2005-а насам, защото са открити подобниманипулации и през други години. ADAC /Allgemeiner Deutscher Automobil-Club/ има над 18 милиона членове, а извършваните от организацията тестове на автомобили се следят моного отблизо от феновете на колите във Федералната република и имат много силно влияние върху вкусовете на автомобилната аудитория в страната, а от там и върху продажбите на отделните марки.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook