Първи пътен "краш-тест" на BMW i8 в Германия
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 януари 2014 | Преглеждания: 3737

Непресметнал добре уменията си тест-пилот на BMW изпробва на практика краш-устойчивостта на спортния автомобил на бъдещето – BMW i8, в условията на реална пътна експлоатация, попадайки в сериозно ПТП.

Катастрофиралата кола е била забелязана на магистралата A92 в Германия. Според полицаите причина за катастрофата е недобре преценената скорост за пътните и климатични условия от 30-годишният тест-пилот. Той изпуснал колата, след това се блъснал в средната мантинела, която го изхвърлила в дясното ограждение.

Карък-пилотът не е пострадал, но самият факт на аварията на предсериен екземпляр BMW i8, точно преди пускането на модела в серийно производство, може да наруши тестовия график и пускането на модела в редовно производство.

BMW i8 има хибриден силов агрегат с мощност 362 к.с., съставен от 1,5-литров, трицилиндров бензинов мотор с мощност 231 к.с. и електромотор. Ускоряването на колата от място до 100 км/ч става за 4,4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 километра в час. Пробегът с едно зареждане на хибрида е 500 километра, от които на ток могат да се изминат до 35 километра.

Цената на автомобила в Германия е вече определена на 120 000 евро, а първите клиенти ще си получат колите през следващата пролет.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook