Great Wall в челната десетка на рали Дакар 2014 за трета поредна година
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 януари 2014 | Преглеждания: 2905

Пилотът на Haval, тимът на Great Wall, завърши осми в крайното класиране, поставяйки трети рекорден успех за марката

След двуседмично екстремно шофиране по пресечени терени, през пустинята Атакама и по планински маршрути в Андите, тазгодишното издание на най-тежкото в света рали Дакар приключи. Пилотът на Haval Dakar Team, Кристиан Лавие финишира успешно и зае 8-о място в генералното класиране на състезанието. Този резултат донесе пореден успех за Great Wall от участието в надпреварата, като го нареди отново в челната десетка за трети пореден път.

Победител в тазгодишното издание стана испанският пилот Хуан Нани Рома с MINI Countryman ALL4 с общо време от 50 часа, 44 минути и 48 секунди. Второто и третото място бяха заети от Стефан Петерханзел и Насер Ал-Атия.

„През изминалия половин месец, през който се състоя рали Дакар 2014, тимът на Great Wall се представи много стабилно, дори когато срещаше трудности. В края на това предизвикателство трябва да благодарим на двамата си пилоти Соуса и Лавие за историческия успех, който постигнаха. Благодарни сме и на целия екип за усилията, които положиха, за да стане този резултат реалност.”, сподели след финала на Дакар 2014 Донг Минг, директор на Haval Dakar Team.

Шампионът на Great Wall в последните две издания на рали Дакар – Карлос Соуса, донесе първата в историята на марката победа в състезанието след началния етап. Португалецът за съжаление обаче прекрати участието си след втория кръг заради сериозна механична повреда по автомобила.

Освен със състезателни коли Great Wall се включи в ралито и с други свои модели – издръжливия и надежден пикап Steed 5 и мултифункционалния SUV Great Wall H5. Автомобилите служиха вярно на медиите през цялото състезание и помагаха за отразяването на тежката надпревара.

Рали Дакар 2014 се проведе на територията на Южна Америка за шеста поредна година. Екипите на най-трудното рали в света изминаха близо 8500 км в границите на Аржентина, Боливия и Чили. Те се изправиха пред редица предизвикателства, от пясъчни дюни до планински, каменисти терени, за да покажат уменията си и способностите на автомобилите си.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook