BMW Sauber са трогнати от резултатите на супер модерната си техника.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 23 септември 2007 | Преглеждания: 727
Шефът на БМВ Моторспорт Марио Тайсен разкри някои от основните звена в отбора му, които са били в основата на (или част от) безспорния успех на германския тим през тази година. БМВ си осигуриха второто място при конструкторите за тази година, след като Макларън бяха наказани от Световния автомобилен съвет и точките им бяха анулирани.

Усърдната работа и себераздаването на механиците на екипа, разбира се, е първото нещо, което Тайсен изтъква за успеха на екипа си. Според него усилията, които са вложени в амбициозния проект за превръщане на БМВ в световен шампион, преди и по време на самия сезон, са дали своето сериозно отражение върху представянето на "бяло-лилавите".

"Албърт 2" обаче е истинският ключ към успеха на баварците през този сезон. Уникалното съоръжение с общо тегло 21 тона е допринесло най-много в изследователската дейност на флуидната динамика - новата технология, която движи прогреса в автомобилостроенето от най-висшия клас по автомобилизъм - Формула 1.

"Поехме много сериозна крачка напред в развитието на компютърните технологии, тъй като те са бъдещето на Ф1, заяви Тайсен. - Мисля, че в момента разполагаме с най-мощната технология, която ни позволява свободно да експериментираме върху нашите болиди."

Въпреки че по-голямата част от дейността на инженерите на екипа се провежда във въздушния тунел, Тайсен подчерта важността от квалифициран персонал, който да разбира данните, които се получават в тунела.

"Никакъв смисъл няма да правиш изпитания във въздушен тунел, ако не знаеш как да го използваш. Често обаче се получават странни резултати и поради тази причина е от съществено значение да използваме супер мощния си компютър, който ни дава далеч по-задълбочени данни."

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook