Маруся показа ескизи на новите топ-държавни коли от "Кортеж"
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 януари 2014 | Преглеждания: 2080

Marussia публикува изображения на автомобилите, разработвани в рамките на проекта "Кортеж", насочен към създаване на представителни коли за руския държавен и политически елит, както и техни версии за частни лица.

Единствен изпълнител на държавната поръчка е Централният научно-изследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ). В рамките на проекта "Кортеж" се разработват модулна платформа и линия унифицирани възли и агрегати, които ще се използват при бъдещите представителни автомобили. Сред тях са президентска лимузина с марка ЗиЛ, седан, всъдеход и микроавтобус на ескорта. Лимузината ще има бензинов, турбомотор V12, автоматична предавателна кутия, задвижване 4х4 и специален защитен комплекс, в основата на който ще са технологии и материали, използвани при бойните въртолети.

Всички варианти, с изключение на президентската кола, ще се предлагат и на свободна продажба на частни лица и корпоративни паркове. Съвместно с НАМИ Marussia ще поеме маркетинговото планиране и разработката на някои инжинерни решения. Marussia сама напълно ще направи две от колите - седанът L2 и всъдеходът F2. Моделите на Маруся ще се правят в Русия и ще се предлагат чрез дилърската й мрежа в страната. Цената на колите, в зависимост от оборудването ще варира от 2 до 5 милиона рубли, а датата за пускането им в производство е през 2018-а година.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook