BMW Individual 760Li Sterling – уникат дори в луксозния клас
Публикувано от BMWPower-BG.net на 10 декември 2013 | Преглеждания: 4028

http://clubs1.bg/images/uploads/209_7.jpg

BMW Individual Manufaktur е един специален департамент на BMW, в който се създават не само уникати, но и специални серии автомобили за определени пазари, както и модели в сътрудничество с подходящи партньори. Проектът започва в началото на 90-те години на ХХ век с изработеното съвместно с модния дизайнер Карл Лагерфелд BMW 750Li, а днес е пример за индивидуализиране на най-високо ниво. Най-високата точка в това развитие досега е BMW Individual 760Li Sterling inspired by ROBBE & BERKING.

ROBBE & BERKING е един от производителите на сребърни изделия с най-богати традиции. Всеки от техните продукти е израз на най-високо занаятчийско майсторство, целта на което е да доставя удоволствие – и то не само в продължение на един живот, а за поколения напред.

- BMW и ROBBE & BERKING споделят не само любовта към елегантните класически яхти. Ние имаме еднакви изисквания към нашите продукти: освен чисто техническата функция на преден план винаги стои и радостта на клиента. В същото време тези продукти са олицетворение на идеята за манифактурата – стремежа към занаятчийско съвършенство, непреходна елегантност и любов към всеки детайл. А BMW Individual 760 Li Sterling inspired by ROBBE & BERKING е великолепен пример за това – обяснява Оливер Беркинг, собственик и управител на ROBBE & BERKING от пето поколение

Адриан ван Хойдонк, главен дизайнер на BMW Group, казва:

- При нашето първо посещение в ROBBE & BERKING особено силно впечатление ми направи традиционния висок дял на ръчната изработка и постоянния стремеж към оптималното решение. И тази страст е характерна и за резултата на съвместната ни работа.

Общото разбиране за естетика, лукс и елегантност достига до необичайни висоти при BMW Individual 760 Li Sterling inspired by ROBBE & BERKING. BМW Серия 7 е олицетворение на уникалното усещане при шофиране, стилно присъствие и спортна елегантност. Флагманът на BMW се отличава с изискани технологии на задвижването и луксозен комфорт, с което поставя оптималната база за едно особено сътрудничество: съчетанието между ексклузивната занаятчийска изработка и динамичните автомобили от луксозния сегмент на високия клас.

- BMW Individual 760 Li Sterling впечатлява с топлината и душата на занаятчийското изкуство. Оформените на ръка, изразителни повърхности н екстериора и интериора, както и висококачествената изработка на кожените детайли на BMW се съчетават с перфектно изработените на ръка сребърни повърхности на ROBBE & BERKING до уникално ексклузивна визия – коментира Карим Хабиб, главен дизайнер на BMW.

Изисканото сребро придава на интериора и екстериора на BMW Individual 760 Li Sterling неподражаем блясък и го превръща в най-ценния уникат, който е бил създаван от BMW Individual Manufaktur. При това то съвсем не е най-впечатляващо на външен вид, дори напротив: в духа на сдържаното разбиране за лукс и ексклузивност на двата партньора BMW Individual 760 Li Sterling разкрива своите качества едва на втори поглед. Оливер Беркинг обяснява разликата между среброто и другите блестящи материали:

- Това е неговият топъл блясък, по който познавачите веднага познават, че това е сребро, а не хром или полиран алуминий.

При BMW Individual 760 Li Sterling типичните за BMW елементи в екстериора са изработени от сребро. Така например бъбрековидната решетка на BMW, страничния декоративен елемент за мощния V12-двигател, както и декоративната лайстна отзад, означението на модела и накрайниците на ауспуховите тръби са с типичното за ROBBE & BERKING масивно сребърно покритие. Емблемите на BMW на предния и задния капак дори са изработени от масивно сребро 925 Sterling Silver. Особен акцент е логото на BMW, което старателно е емайлирано на ръка в бял и син цвят от експертите на ROBBE & BERKING. Дискретният надпис ROBBE & BERKING на задната колона, както и надписите „ ROBBE & BERKING Sterling “ и „ BMW Individual “ на посребрената декоративна лайстна отзад са другите елементи, които подсказват за сътрудничеството. Дълбокият, топъл цвят на каросерията „ Singapur Gray “ е в красив контраст със сребърните елементи и в същото време е сдържан и въпреки това представителен.

Първия сигнал за изживяването в интериора дават старателно изработените дръжки на вратите. Сребристите елементи, изработени с техниката Martel e, украсяват всичките четини дръжки на вратите. След отваряне на вратата погледът първо се плъзга по посребрените лайстни на праговете с надпис ROBBE & BERKING . В интериора пред вас се открива уникална гледка: всички декоративни лайстни са изработени от масивно сребро 925 Sterling и за обработени по техниката Martel e. Тя е известна и като Hammerschlag и е една от най-старите и в същото време сложни техники при коването на сребро. Образуваните от удара с чука вдлъбнатини пречупват светлината многократно, придават органично движение на металната повърхност и в същото време я украсяват. При тази техника полираната до блясък сребърна повърхност се обработва със специален сребърен чук. Важното е ударите никога да не попадат два пъти на едно и също място и въпреки това цялата повърхност да е покрита с удари от чук с еднаква сила. И точно в това се крие предизвикателството: един грешен удар и целият детайл вече не може да се използва. Единствено опитните ръце на ковачите на сребро могат да оформят меките вдлъбнатини, които придават особен блясък на интериора на BMW Individual 760 Li Sterling. Всички Martel e повърхности са изработени от масивно сребро 925 Sterling, което се вижда и от майсторския печат на ROBBE & BERKING и щемпелът с полумесец и корона, който се поставя единствено върху продукти от чисто сребро. В съответствие с това всички декоративни повърхности на BMW Individual 760 Li Sterling са обозначени с щемпела с полумесеца, международният знак за среброто, и короната, символът на Германия, както и от майсторския печат на манифактурата. Полумесецът и короната се виждат и в оформлението на подглавниците, които са изработени на ръка от специалистите по изработка на кожени детайли на BMW Individual. Пълното кожено оборудване BMW Individual Merino с фина структура и цвят Amaro Brown е най-ексклузивната кожена тапицерия, която може да бъде поръчана за едно BMW. На седалките тя е допълнена с контрастни кантове в Opal White. Допълнителните кожени елементи по страничните части на седалката, предната и средната колона, сенниците и областта на вратата подчертават високото качество на интериора. Изживяването в интериора се допълва от тавана от Alcantara, който също е в цвят Amaro Brown. Така BMW Individual 760 Li Sterling предлага най-изисканата комбинация от материали, която може да очаквате от автомобил от луксозния клас. Оборудването на интериора е допълнено от малък знак на почит към близо 140-годишната история на ROBBE & BERKING при производството на сребърни изделия. Над средния тунел отзад са разположени две сребърни чаши и сребърна гарафа, които са изработени ексклузивно за този специален модел.

http://clubs1.bg/images/uploads/210_7.jpg

http://clubs1.bg/images/uploads/211_7.jpghttp://clubs1.bg/images/uploads/212_7.jpg

http://clubs1.bg/images/uploads/213_7.jpg

http://clubs1.bg/images/uploads/215_7.jpg

http://clubs1.bg/images/uploads/214_7.jpg

 

 

Последни теми
Facebook