Заводите на BMW в САЩ разширяват производствения си капацитет
Публикувано от BMWPower-BG.net на 10 декември 2013 | Преглеждания: 2375

Ходът е част от оценяваната на 900 млн. долара стратегия на компанията, която цели покачване на производствения капацитет на поточните линии

BMW Manufacturing Co – индустриалното звено на германския концерн в САЩ, се нуждае от повече работници, като планира да разшири логистичния си персонал с няколко стотин души.

От компанията заявиха, че служителите, занимаващите се с логистичните операции, трябва да нараснат от сегашните малко над 7 000 до около 8 000 до края на 2014 г. Наемането на нов персонал е част от оценяваната на 900 млн. долара стратегия на компанията, която цели покачване на производствения капацитет на поточните линии.

Служителите ще бъдат наеми от MAU Inc, чрез която компания в последните две години BMW наема новите си работници.

Говорителят на BMW Manufacturing уточни, че началното заплащане е 15 долара на час, или с 0,50 долара по-малко, отколкото вземаха досегашните нови служители в концерна.

"Глобалната прогноза за продажбите на BMW е много окуражаваща. Увеличаването на персонала е логичното продължение на тенденцията на силно търсене в световен мащаб", добави още говорителят на компанията.

Последни теми
Facebook