BMW подготвят заместника на Х3.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 септември 2007 | Преглеждания: 823
Остават още няколко години на сегашния модел BMW X3, докато бъде заменен от ново поколение компактен SUV към края на десетилетието.
На няколко пъти вече прототип на бъдещия Х3 беше забелязван при тестове. Вижда се ново по-ниско окачване, по-широка следа, без радикални промени в дизайна. 

Този компютърен образ обобщава всичко известно досега за бъдещето поколение на BMW X3. Като цяло размерите на новия Х3 няма да са много по-различни от тези на днешния модел. В дизайна личат елементи от концепцията CS. Силуетът остава като цяло същия, но според този компютърен образ радиаторната решетка ще бъде по-изразителна, а фаровете ще имат нова форма. 

Очаква се промените в интериора да бъдат по посока на използване на много качествени материали и високотехнологично оборудване. Вече е известно, че производството и на следващото поколение на Х3 ще бъде в завода на BMW в Спартанбург, САЩ. Там ще се произвеждат и новия Х6 и по-големия SUV Х5. 

Сред двигателите за Х3 се очаква да видим и би-турбо с обем 3.0 литра, който познаваме от 335i, както и турбодизеловият двигател с обем 2.0 литра с мощност 204 к.с. Очаква се да бъде прибавена и хибридна версия, подобна на показания във Франкфурт X6 Hybrid. 

Следващите няколко години ще бъдат доста напрегнати за BMW, където готвят за серийно производство няколко нови модели - наскоро показаният кросоувър Х6, новата Серия V, както и изцяло новия X1.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook