Започва 13-тото издание на BMW Motorrad Days
Публикувано от auto-press.net на 06 юли 2013 | Преглеждания: 2382

BMW Motorrad Days

Източник: www.bmw.bg

13-тото издание на BMW Motorrad Days събира над 50 000 мотористи през почивните дни в Гармиш-Партенкирхен. Тазгодишното издание на един от най-големите мото-събори в Европа отбелязва и 90-годишнината на подразделението за мотоциклети на BMW Group BMW Motorrad. Група български мотористи ще участват в събитието, като за целта ще изминат общо над 4000 км. през Сърбия, Хървантска, Словения, Италия, Австрия до Германия. Те ще пътуват с мотоциклети BMW K 1300 R , BMW R 1200 GS Adv.R, BMW 1200 R, BMW K1200 GT.

Специален акцент в програмата е Concept BMW Ninety – студия, която интерпретира дизайна и концпецията на емблематичния за 70те години BMW R 90 S, който чества също празнува своя 40-годишнина. Concept BMW Ninety е съвместна разработка със студиото за индивидуализиране на мотоциклети на Roland Sands, който лично ще присъства на събитието.

Програмата включва още: първият BMD Classic Boxer Sprint, в който ще участват 32 състезатели с BMW мотоциклети с боксерен двигател, специална изложба, с поглед в близкото бъдеще с цялата гама на BMW Motorrad за 2014 г., stunt shows и др.

По повод 90тата годишнина на BMW Motorrad в музея на BMW до 3 ноември е подредена специална изложба „Живот за мотоциклети”.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook