Бон Джоуви избра да пътува с BMW Серия 7 по време на престоя си в България
Публикувано от auto-press.net на 14 май 2013 | Преглеждания: 1660

Бон Джоуви избра да пътува с BMW Серия 7 по време на престоя си в България

Източник: www.bmw.bg


Легендарната група Бон Джоуви избра да пътува с BMW Серия 7 по време на престоя си в България. Три черни лимузини от флагмана на BMW ще бъдат използвани, за да пристигат музикантите навреме и със стил. Високотехнологичната лимузина е предпочетена заради уникалното съчетание от изискан лукс, впечатляваща динамика, нисък разход на гориво и емисии CO2, и не на последно място впечатляващите възможности за връзка между автомобила и външния свят.

И трите лимузини, които обезпечават транспортните нужди на Бон Джоуви в България, се задвижват с високоефективните дизелови двигатели от върха на гамата - високоефективният шестцилиндров дизелов двигател при BMW 740d xDrive и най-мощният TwinPower Turbo шестцилиндров редови дизелов двигател при BMW 750d xDrive. При този модел редовият шестцилиндров BMW M Performance двигател, е с работен обем 2 993 см3 и развива максимална мощност от 280 кВт/ 381 к.с. Това означава, че дизеловият агрегат постига специфична мощност от 93,6 кВт/ 127,3 к.с. на литър работен обем. Не по-малко впечатляващ е и максималният въртящ момент от 740 Нм, който е на разположение още при 2 000 об/ мин.

Главна роля при оптимизацията на мощността играе технологията M Performance TwinPower Turbo. За пръв път при двигател на BMW се използват три турбокомпресора. Техният размер, подреждане и стратегия на съвместна работа са подбрани така, че да осигурят максимално разгръщане на мощността в широк оборотен диапазон. Системата включва два по-малки и един голям турбокомпресор, като тяхното взаимодействие е свързано с необходимата мощност във всеки момент. В зависимост от ситуацията на пътя се ползва както ниската инертност на малките турбокомпресори за особено спонтанни реакции, така и взаимодействието с по-големия турбокомпресор за постигане на възможно най-високо налягане на нагнетяваният въздух.

Иновативната концепция на каскадното свръхпълнене е особено ефективен метод за повишаване на мощността. Освен това коефициентът на полезно действие на новия дизелов двигател се оптимизира и от модернизираното директно впръскване Common-Rail, чиито пиезо-инжектори вече работят при максимално налягане от 2 200 бара.

По време на пътуване музикантите от Бон Джоуви ще могат да използват и богатите възможности за връзка между автомобила и околната среда осигурени от най-иновативната система за свързаност BMW ConnectedDrive. Бърз и надежден достъп до интернет през бордовия компютър, както и ползване на Facebook и twitter дори по време на движение ще осигурят на музиканти и фенове постоянна връзка. Навигационната система Professional с разширени функции и покритие ще гарантира избор на оптимален маршрут и брилянтно му изображение, а 3D City режимът ще демонстрира някои от най-популярните забележителности на София.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook