BMW ще прави М3 кабриолет.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 19 септември 2007 | Преглеждания: 824
Заедно със премиерата на седана М3 ще бъде представена и първата скоростна кутия с двоен съединител на баварската компания.

BMW ще пусне версия кабриолет на М3. Той ще играе основна роля на американския пазар, където немската компания продава значителен брой модели от спортното си купе. Инженерите обаче са поставени пред сериозно предизвикателство, тъй като трябва да се справят с 285 кг допълнително тегло заради сгъващия се покрив.
Стана ясно също, че заедно с премиерата на седана М3 ще бъде представена и първата скоростна кутия с двоен съединител на баварската компания. Тя ще носи името "M DCT" и ще има 7 скорости, като на разположение ще бъде и 6-степенна механична. Скоростната кутия е разработена съвместно с Getrag и ще бъде с лост като в новия X5, както и с пера зад волана. Тя трябва да предложи по-бързо и плавно ускорение от конкурентната SGM.
Появиха се и нови шпионски снимки на бъдещата MPV серия на BMW, която ще влезе в конкуренция с R-class на Mercedes. Автомобилът ще бъде базиран на 5-серия и се очаква да дебютира през 2009 г.

Източник: Speed-Press
Последни теми
Facebook