Кампанията за безопасността на движение по пътищата стартира от Габрово
Публикувано от BMWPower-BG.net на 23 април 2013 | Преглеждания: 4100
 
 
В Габрово започна Национална кампания за повишаване безопасността на движение по пътищата. Идеята на организаторите е да се промени системата за обучение на младите шофьори. Освен това се предлага правилникът за движение да се включи като задължителен предмет в средните училища. Инициативата е под мотото "Разумният си ти" и в нея вземат участие ученици от 10 и 11 клас.

Идеята на организаторите е да провокират вниманието на бъдещите шофьори.

"Мисля, че за всяко едно дете е интересно, така като гледам се забавляват и мисля, че ще научат нещо", смята съорганизаторът Диана Русинова.

След урока по пътна безопасност вниманието на бъдещите шофьори приковаха демонстрациите по безопасно шофиране на най-умелите в автомобилния спорт. Автополигонът в Габрово за малко стана и картинг писта, а учениците имаха възможност в симулатори да усетят удоволствието от шофирането.

"Научиха ни на неща, на които не могат да ни научат обикновените инструктори. Отстрани изглежда много лесно как се управлява автомобил, но всъщност те ни разказаха как има най-различни ситуации", споделиха децата.

Докато се обучаваха и състезаваха, учениците разсъждаваха и върху това какво е разумното поведение на пътя.

"Да се поставя на мястото на пешеходеца, на колоездача, на всички други, да се съобразява с тях, да не мисли, че той е единствен на пътя", коментираха наученото учениците.

Кампанията, която започна от Габрово, ще продължи във всички областни градове на страната.
 
Автор: Велина Махлебашиева
 

Видео:  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tVFoN4duuE0

Повече информация за кампанията: http://safetyroads.com/NACALO.html

За дискусии: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=1&t=328078

С подкрепата на :

Източник: БНТ
Последни теми
Facebook