BMW създава нови пазарни ниши.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 19 септември 2007 | Преглеждания: 841

Европейският автопазар продължава да се дроби на все по-нови ниши. Дори само BMW лансира две нови пазарни ниши на автосалона във Франкфурт.

Първият представител на т.н.Sports Activity Coupe е моделът X6 -
една много сериозна "кръстоска" между спортно купе, кросовър и
всъдеход, базиран върху платформата на успешния SUV на марката Х5. X6 е първото предложение в изцяло нова пазарна ниша и отговаря на непрекъсното променящите се изисквания на потребителите. "Все повече от тях искат автомобил, който може да им предложи максимална вариантност. Новият Х6 ще им предложи почти гранична динамичност в сегмента 4х4, след като започне производството му в комплекса ни в Спартанбург, Щатите" - коментира президента на BMW д-р Норберт Райтхофер.

Вторият нов автомобил е едно истинско завръщане на пазара на един позабравен сегмент - този на двувратите седани. Последната крачка не е толкова странна, защото баварците имат сериозна репутация в тази пазарна ниша още от далечните вече днес 60 и 70 години на миналия век.

Тогава бесен успех за себе си и за марката завоюваха сериите"02" - моделите 1602 и 2002, които по-късно бяха заместени от 3-а серия. Много от поопитните автолюбители у нас още помнят беемветата с обозначение "ti" и "tii".

Моделът 1600 определено завоюва не само в Германия статус на автоикона заради динамичните си качества и държане на пътя. Моделите бяха забележителни заради класическата си компановка - задно задвижване, мощни двигатели, динамичност и привлекателност, като в същото време предлагаха достатъчно пространство и комфорт за нормален превоз на четирима
пътника.

Показаното във Франкфурт купе 1-а серия е много модерна
интерпретация именно на тази тема. Вариантът 123d има нов битурбо дизел с мощност 204 к.с. и емисия от едва 138 грама на CO2 на километър.

Източник: auto-press.net

Последни теми
Facebook