Нов рекорд за BMW
Публикувано от BMWPower-BG.net на 10 април 2013 | Преглеждания: 2677

Нов рекорд за BMW

Любопитен факт от статистика за продажбите на нови автомобили сочи, че доставките на BMW Group през март тази година са повече, отколкото през всеки друг месец в историята групата. За миналия месец баварската компания е продала общо 191 269 автомобила от марките BMW, MINI и Rolls-Royce. За същия период на 2012-а фирмата е успяла да реализира на световния пазар 185 741 бройки.

Така въпреки трудната икономическа ситуация в Европа BMW Group отбелязва и най-доброто първо тримесечие в своята история. Според Иън Робъртсън, член на борда на директорите, отговорен за продажбите и маркетинга на BMW, успехът се дължи основно на продажбите BMW 3er. Първите три месеца на годината са изключително успешни за "тройката", от която са продадени 109 279 автомобила.

Спад спрямо резултатите от миналата година обаче бележи Rolls-Royce. След рекордните резултати през 2012-а доставките към клиенти през първото тримесечие от тази година са с 16,6% по-малко (642) в сравнение с предходната година.

BMW Motorrad също повишава продажбите си през първите три месеца на годината, в сравнение с предходната. Ето и нагледно разпределение на продажбите на BMW Group по модели.

Последни теми
Facebook