BMW отговаря на предизвикателството – идва новият CSL.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 18 септември 2007 | Преглеждания: 746
BMW усеща конкуренцията да диша във врата им. Досега никога моделите на Mercedes AMG и Audi quattro GmbH не са били така близо по показатели до BMW M3.
В Мюнхен взеха сериозно да се опасяват, че вместо да гледат Audi RS4 и Mercedesu C63 AMG в огледалото за обратно виждане, ще бъдат изпреварени. 

Mercedes C в най-силното си изпълнение има за първи път и стабилизационна система, която може напълно да бъде изключена. Тогава в комбинация с осем цилиндровия двигател с мощност 336 kW (457 k.с.) се получава нещо доста впечатляващо. 

От своя страна от Audi вкараха в надпреварата двигател, от който не би се срамувал и автомобил от NASCAR. 

Герхард Рихтер (Gerhard Richter), вице президент на BMW M GmbH обаче обещава, че неговият тим от инженери няма да остави нещата така. Отговорът ще бъде нова версия на легендарния CSL, който ще вдигне равнището на стандартния M модел на нови висини. 

Първите снимки вече са на бял свят и явно няма дълго да чакаме за да видим супер автомобила. „Предходното поколение на M3 CSL беше всъщност тест, колко европейски клиенти са склонни да заплатят за подобен модел", казва Рихтер пред списание Inside Line. „Двайсет години учихме нашите клиенти да плащат за по-висока мощност, а не за по-ниско тегло. Въпреки това реакцията на CSL беше много позитивна", допълва Рихтер. 

Ако не всичко ви е ясно от това изказване, трябва да знаете, че буквата L в CSL означава Leichtmetall, (лек метал). За първи път CSL се появява през 1971. Тогава BMW вкарва свои автомобили в надпреварата в Групи 1 и 2 и в Американските серии IMSA. За тази цел заедно с фирмата Alpina създават нова версия на BMW 3.0 CS - CSL. Премахнали доста от луксозните детайли и част от стандартно използваните материали заменили с алуминиеви, включително и капака на двигателя и вратите на автомобила. Така вариантът CSL бил с около 200 кг. по-лек от стандартния модел. 

Тази история дава представа какво можем да очакваме от готвената най-нова CSL версия на BMW M. А Герхард Рихтер определено знае как се създава успешен спортен автомобил. Неговата кариера започва със създаването на платформата за първата генерация на BMW Серия 7 (E23), a бързо след това се включва в тима разработил първият BMW M5 през 1979 г.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook