Хайдфелд: Не беше лесно, но все пак спечелихме петата позиция.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 17 септември 2007 | Преглеждания: 873
Пилотът на БМВ-Заубер Ник Хайдфелд спечели пета позиция в днешната надпревара за Гран При на Белгия и записа нови четири точки за своя отбор. Съотборникът му Роберт Кубица стартира от 14-та позиция и завърши девети, като не успя да се пребори с Хейки Ковалайнен за влизане в зоната на точките.

"Този път не направих добър старт. В първия завой пробвах да спечеля позиция, но не се получи. Спрях твърде късно, останах от външната страна на завоя и загубих позиция. Знаех, че трябва да задмина Ковалайнен, защото той беше със стратегия с един стоп. Не беше лесно, но все пак го постигнах, сподели Хайдфелд. - След като Нико Розберг и Марк Уебер заредиха гориво доста преди мен, стана ясно, че мога да мина пред тях. Времената ми бяха много добри, когато пред мен нямаше никой. Накрая никой не ме застрашаваше и намалих режима на натоварване на двигателя", завърши германецът.

"Понякога се случва така - даваш всичко от себе си, а накрая не печелиш нищо. Не направих добър старт, но състезанието протече по начина, който очаквахме - много трудно, сподели Кубица. - Трудно ми беше да се боря с Хейки Ковалайнен, защото максималната му скорост бе по-висока. Също когато бях зад Дейвид Култард след първите стопове, бях много по-бърз в завоите, но по правите беше невъзможно да стоя близо до него. Забавянето зад него ми коства по две секунди на обиколка", завърши полякът.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook