BMW влиза в България с директно представителство.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 16 юни 2007 | Преглеждания: 1310
От 1 юли 2007 г. BMW Group ще се представлява в България от собствена организация по продажбите. Изграждането на директно представителство у нас е част от новата пазарна стратегия на компанията, която включва създаването на свои организации в 7 нови страни. В момента BMW разполага със свои офиси в 28 страни, 26 от които са в Европейския съюз (плюс Норвегия и Швейцария). По света BMW присъства директно в 41 страни. До момента BMW бе представен от официалния вносител „Камор Ауто", който ще продължи да обслужва клиенти като дилър, но запазва същия статут за BMW Motorcycles.

„Нашата цел не е да докажем, че можем да продаваме повече коли от „Камор Ауто", а да ги подкрепим, коментира Александър Миланов, генерален мениджър на BMW представителството в България.

През 2006 г. BMW регистрира продажбите на 553 автомобила, а целта за 2007 г. е 670", обясни Миланов.

„Изграждането на директно представителство ще ни позволи да организираме по-добро обслужване на клиентите. Ще бъдем по-близо до тях при продажбата и последващата поддръжка. Много по-точно ще преценяваме нуждите на клиентите и моделите, на които трябва да акцентираме на този пазар. Също така ще предложим много добри финансови условия за покупка на лизинг. Вече имаме договор с „Уникредит лизинг", поясни Франц Юнг, президент на BMW за Централна и Източна Европа.

„През последните 3 години и половина променихме имиджа на BMW от кола със затъмнени прозорци и мутра в нея на подходящия бизнес автомобил. Тази година очакваме новото М3, 1-ва серия купе и фейслифт на 6-а серия", коментира Мира Янкова, отговаряща за маркетинга и продажбите в „Камор Ауто". Януари ще пристигне 1-ва серия кабриолет, а в близките години Х6 - SUV с дизайн на купе на базата на Х5, който от 2009 г. ще има хибриден двигател, каза Янкова. Тя потвърди, че се работи и по Х4, който е SUV с две врати на базата на Х3.


Агенция Speed-Press
Взето от: www.sofiamotorshow.com
Последни теми
Facebook