Кубица доволен, независимо от наказанието.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 15 септември 2007 | Преглеждания: 905
Роберт Кубица остана позитивно настроен след квалификацията за Гран При на Белгия, въпреки наложеното наказание от 10 позиции на старта, заради смяна на двигател поради повреда. Кубица се представи добре днес, като записа пето време, но утре ще трябва да стартира от незавидната 15-та позиция.

"След вчерашния лош ден за нас, тази сутрин се разви още по-тежко. Нямахме възможност да тестваме нищо преди квалификацията, а почне ли тя, вече не можеш да променяш нищо, призна Кубица. - Трябваше да карам повече и затова реших да направя две излизания по време на първата фаза от квалификацията. Това решение се оказа правилно и утре всичко може да се случи", завърши полякът.

Другият пилот на БМВ-Заубер Ник Хайдфелд се класира на седма позиция за старта на утрешната надпревара. Германецът обаче ще стартира от шеста позиция заради наказанието на неговият съотборник Роберт Кубица.

"Резултатът ми днес е добър. Първата ми бърза обиколка от последната сесия на квалификацията бе провалена от жълтите флагове, развяни заради завъртането на Фернандо Алонсо, сподели Хайдфелд. - Последната ми обиколка беше добра, не беше перфектна, но мина без грешки. Надявам се по време на състезанието, да подобря позицията си още на старта", завърши германецът.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook