Хайдфелд отегчен от "скучния" край на сезона във Формула 1.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 13 септември 2007 | Преглеждания: 806
Ник Хайдфелд призна, че е разочарован от скучния за него финал на тазгодишния шампионат във Формула 1. Пилотът на БМВ-Заубер си осигури петото място в класирането при пилотите и е почти сигурно, че ще завърши на тази позиция. Неговият отбор от своя страна категорично се устрои като третата сила в шампионата.

Хайдфелд се намира на 17 точки зад Фелипе Маса и на 19 пред съотборника си Роберт Кубица, като до края на сезона остават още само 4 старта. Германецът се класира на четвърто място пет пъти през тази година и е безспорно най-добрият пилот след титулярите на топ-отборите на Макларън и Ферари.

На въпроса дали е останал отегчен от класиранията на четвърто място Хайдфелд отговори негативно, но намекна, че му е малко скучно в момента, тъй като на практика шампионатът за него приключи.

"При пилотите ще бъда пети, а при отборите ще бъдем трети, независимо какво се случи в оставащите четири старта, заяви уверено Ник. - Това прави ситуацията малко скучна. Вече не изпитваме същата тръпка, когато се качваме в болидите. Преди имаше известен заряд, защото тогава се борихме за позиции на всяка цена. Сега, когато всичко е решено, това не е така и е малко скучно." Следващото състезание е тази неделя за Гран При на Белгия.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook