BMW представя хибридна версия на Concept X6.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 11 септември 2007 | Преглеждания: 852
В добавка към най-големия баварски SUV - Concept X6, BMW представи и негова хибридна версия.
Моделът се казва BMW Concept X6 Active Hybrid и разполага с двустепенен хибриден двигател с възможност за настройка на динамичните характеристики.

Задвижването на концепцията е поверено на една от най-модерните разработки на баварците, осъществена съвместно с General Motors и Daimler Chrysler. В основата й, освен конвенционалния агрегат, стоят два електромотора, които могат да се използват за подобряване на динамичните характеристики, за зареждане на акумулатора или като генератори, като единият задвижва другия.

Акумулаторът и електронните системи са интегрирани в трансмисията на автомобила, която е базирана на системата ECVT (eлектрически безстепенен вариатор). Тя ще разполага с два режима, като единият ще е оптимизиран за движение с по-ниска скорост, а другият - за по-висока. Трансмисията е снабдена и с допълнителна възможност за фиксирани предавателни числа.

В сравнение с „обикновения" X6, хибридният вариант ще може да се похвали с 20% по-нисък разход на гориво.
В съотвествие със стратегията на баварците за по-ефективни двигатели под надслов Efficient Dynamics, вероятно хибридната система ще намери приложение и в други модели на компанията. Хибридната Х-шестица ще се отличава от конвеционалния модел по уникалната емблема, светлосинята цветова схема и специфичните 21-инчови джанти.

Очаква се продажбите на BMW X6 да стартират през 2008 година, а като основни конкуренти на модела се очертават Porsche Cayenne Turbo и Range Rover Sport.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook