BMW Sauber се доближават до магическите 100 точки.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 09 септември 2007 | Преглеждания: 847
В надпреварата за Гран При на Италия Ник Хайдфелд за пети път този сезон записа класиране на четвърто място. С петата позиция на неговия съотборник Роберт Кубица БМВ имат 86 точки в конструкторския шампионат, като до края остават четири състезания. С това си постижение следващият отбор в класирането Рено са на 48 точки от германците.

"Ранното излизане на колата за сигурност помогна на всички, които бяха заложили на стратегия с едно спиране. Нашата задача беше да вземем добра преднина пред отборите, които ще влизат по веднъж в бокса. Това обаче не се случи заради появата на колата за сигурност, призна Хайдфелд. - Въпреки това направих много силно състезание и сега можем да мислим за постигането на магическите 100 точки. Това ще бъде голям успех за нас, още във втория ни сезон", завърши германецът.

Роберт Кубица също бе доволен от резултата въпреки загубата на време в първият пит стоп.

"Доволен съм от резултата днес. В първите обиколки, когато колата беше лека, бяхме доста бързи, но смятам, че можех да имам по-добро представяне, когато бях по-тежък, сподели Кубица. - При инцидента в бокса не бях спрял добре и затова колата падна от крика, докато сменяха гумите ми. След това не можаха да извадят крика, който заседна под предното крило и загубих много време. За щастие след това бях много бърз и се справих с Хейки Ковалайнен и Нико Розберг и така си върнах петата позиция", завърши полякът.


Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook