BMW X2 ще е само с 3 и 4 цилиндъра
Публикувано от на 19 ноември 2012 | Преглеждания: 1296
Максималната мощност на кросовъра ще бъде 224 к.с.

BMW планира да покаже нов кросовър по време на изложението в Детройт през януари догодина. Това ще бъде концептуален модел, който ще тръгне в серийно производство най-рано през 2015 г.


BMW X2 ще е само с 3 и 4 цилиндъра

Кросовърът с 3 врати ще бъде на платформата на X3, като първоначално не се предвижда версия с 5 врати. Машината няма да разчита на 6-цилиндрови двигатели, а само на агрегати с 3 и 4 цилиндъра. Най-мощният от тях ще разполага с 224 к.с., но не се изключва да има и хибридна модификация, която да има повече мощност.

Според слуховете в Детройт ще вмидим и предсериен вариант на кросовъра BMW X4, който ще трябва да се конкурира на пазара с Range Rover Evoque и бъдещия Porsche Macan. Това ще бъде по-малък „брат” на X6, от който освен формата ще наследи 4 четирите врати и четирите индивидуални седалки.

Моделът Х4 ще трябва да заеме място в гамата на BMW между X3 и X5. Гамата двигатели също ще бъде взаимствана от Х3, който се предлага с 2.0- и 3.0-литрови бензинови и дизелови мотори с мощност между 143 и 313 к.с. Те ще се комбинират както с 6-степенна ръчна трансмисия, така и с 8-степенната автоматична скоростна кутия ZF.

Плановете на BMW са производството на X4 да започне през 2014 г. Кросовърът ще се сглобява в завода на компанията в Спартенбърг, Южна Каролина (САЩ).

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook