BMW 4-Series Gran Coupe идва през лятото
Публикувано от на 06 ноември 2012 | Преглеждания: 1908
Най-мощните версии се очаква да бъдат 435i и 435d

При компания като BMW има малък разрив между 3-а и 5-а серия. Основните конкуренти на баварците - Audi и Mercedes-Benz, се справят или са на път да се справят с този проблем. При първите успешно се продава модела А5, а вторите подготвят CLA, който  ще излезе в продажба догодина.


BMW 4-Series Gran Coupe идва през лятото


BMW също има достоен отговор - напълно новата 4-а серия, за която от известно време се появяват различни слухове. Според немските издания новият модел първоначално ще се предлага само като купе с четири врати, а производството му ще стартира през пролетта на 2013 г. Първите продажби трябва да бъдат факт през лятото, а към гамата ще бъдат включени купето с три врати 4-Series и кабриолета 4-Series (всички версии на 3-Series, освен седана и комбито, вече ще се наричат 4-Series)

Като целева аудитория баварците ще търсят клиентите, за които динамиката е по-важна от икономията. Доказателство за това са предполагаемите двигатели, на които ще разчита BMW 4-Series. Най-мощните версии ще бъдат 435i (306 к.с.) и 435d (286 к.с.) с шестцилиндрови двигатели. По-късно може да се появи и М4, но хибридна версия не се предвижда.


BMW 4-Series Gran Coupe идва през лятото


На външен вид автомобилът ще прилича повече на умалена версия на BMW 6 Gran Coupe, отколкото на 3-Series. Всъщност моделът ще се позиционира така - като достъпно премиум-купе с четири врати. Това трябва да донесе успех на машината на пазарите в САЩ и Китай.

Ориентировъчната цена на новия модел в Германия ще бъде около 40 000 евро за версията с най-ниско ниво на оборудване с бензинов мотор. При дизеловите модели това ще бъде версията 420d, която ще бъде с около 4600 евро по-скъпа.

*изображенията са неофициални
 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook