Toyota и BMW даряват по $1 млн. за засегнатите от Санди
Публикувано от на 05 ноември 2012 | Преглеждания: 1017
За възстановяване от природното бедствие помагат още VW, Mazda, Ford и Chevrolet

Toyota и BMW даряват по $1 млн. за засегнатите от Санди


Обстановката в пострадалите от Санди райони в САЩ. Снимка: Reuters

Ураганът Санди вече премина, но остави след себе си много разрушения и жертви. За да покажат съпричастност с пострадалите от природното бедствие автомобилните компании BMW и Toyota дариха по $1 млн. на американския Червен кръст.

"Това дарение ще помогне на хората от американския Червен кръст да бъдат полезни на много хора от засегнатите райони", заяви изпълнителният директор и президент на BMW Северна Америка Лудвиг Вилиш.

"От името на Toyota, ние изразяваме нашите най-искрени съболезнования на семействата, засегнати от урагана Санди, заявиха от Toyota Motor Северна Америка. - Тъй като имаме операции и много шоуруми в засегнатите райони, ние чувстваме специална отговорност да подадем ръка."

Освен BMW и Toyota, с парични средства за американския Червен кръст се отзоваха още VW Group, които дариха $500 000 и Mazda ($100 000). Компанията Ford пък дари $50 000 и предложи отстъпка от $500 при покупка на нов автомобил за всеки засегнат от бедствието. А от Chevrolet дариха 50 автомобила на хуманитарната организация.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook