BMW M6 GranCoupe без камуфлаж
Публикувано от на 15 октомври 2012 | Преглеждания: 1962

Ще стъпи на пазара през следващата година

BMW M6 GranCoupe без камуфлаж


Един от най-екстравагантните и очаквани модели на BMW - M-версията на купето с четири врати GranCoupe, ще бъде представен през следващите няколко месеца, а пазарната му премиера ще се състои догодина. Още сега обаче можем да го видими в пълния му блясък, благодарение на шпионската снимка, която беше разпространена в Twitter.

Автор на снимката е холандски дилър на BMW - "BMW De Beier", който е успял да заснеме колата без какъвто и да е камуфлаж. Снимката е направена във фабриката на BMW, по време на един от монтажите на M6 GranCoupe.

От този ъгъл лесно можем да видим, че колата ще получи напълно нови джанти, под които се крият познатите от BMW M5 сини спирачни апарати. Всъщност цветът на керамичните спирачки няма значение, тъй като на заден план се вижда и модел, оборудван с жълти такива. Иначе, M6 GranCoupe ще отличава от стандартния модел (на снимките в галерията) по аеродинамичния бодикит, който освен всичко друго, ще придаде и още по-авангарден вид на купето с четири врати.

Що се отнася до задвижването, то е поверено на познатия от М5 двигател - V8 би-турбо с обем 4.4 литра. За този модел обаче високооборотния двигател ще претърпи леки модификации, като целта е постигането на още по-голяма мощност. Според неофициални информации тя ще достига 590 к.с. Трансмисията ще бъде само една - 7-степенната автоматична M-Double Clutch Transmission (M-DCT), която ще задвижва задните колела.

Очаква се този модел да се предлага в САЩ за около $120,000.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook