Mercedes-Benz не смогва на BMW и Audi
Публикувано от на 10 октомври 2012 | Преглеждания: 1870

Компанията от Щутгарт е на трето място в луксозния сегмент

Mercedes-Benz не смогва на BMW и Audi

Mercedes-Benz изпревари BMW по продажби в САЩ,  заемайки първото място в класацията, но не така стоят нещата в световен мащаб.

В световната класация за продажбите на луксозни автомобили Mercedes-Benz заема трето място, а разликата с първия и втория расте.

За първите девет месеца на 2012 година Mercedes-Benz е реализирал 964 900 нови автомобила. Това представлява ръст от 5%, който обаче не е достатъчен за нищо повече от трето място.

Вторият в класацията е Audi, който има преднина от 132 600 продажби. През същия период на миналата година тази разлика е била едва 53 900 продажби.

Първото място заема BMW, който води пред Mercedes със 145 000 продажби, според данните на Bloomberg.

Според анализатори причината за изоставането на Mercedes се дължи на няколко фактора. На първо място е неправилната стратегия на марката в Китай, където продажбите на луксозни автомобили не спират да вървят нагоре. Като причина номер две се спряга позакъснялото пускане на пазара на по-достъпни модели, които привличат нови клиенти и генерират сериозен брой продажби. Третата причина, според Bloomberg, е остарялата версия на S-Class, която се справя все по-трудно с конкурентите си.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook